Volledig scherm
Een verdachte van de plofkraak wordt door een agent weggeleid na zijn aanhouding. © Josh Walet

Plofkrakers Nieuwkoop langer vast

UpdateDe twee mannen die zijn aangehouden als verdachten van een plofkraak in Nieuwkoop blijven voorlopig achter de tralies. De hechtenis van het duo (19 en 23 jaar) uit Mijdrecht is met 90 dagen verlengd, meldt het Openbaar Ministerie.

Volgens een woordvoerder van het OM weigeren de Mijdrechtse mannen een verklaring af te leggen over hun mogelijke betrokkenheid. Er zijn tot nu toe geen anderen aangehouden. ,,Maar het onderzoek loopt nog‘’, benadrukt het OM. 

Bij de plofkraak werd een klep van een sealbagautomaat met een zwaar explosief opgeblazen. Die belandde op het balkon van een 79-jarige Nieuwkoopse die vlakbij de Rabobank aan het Kennedyplein woont. Zij was hevig geschrokken. ,,Iets meer naar rechts en dat stuk metaal was door mijn slaapkamerraam gevlogen.”

Na de plofkraak besloot de Rabobank alle sealbagautomaten in ons land voortaan ‘s nachts af te sluiten. Een sealbagautomaat is een plek waar bijvoorbeeld ondernemers hun dagopbrengst storten. Het aangehouden duo verschuilde zich in een busje, niet ver van de plek van de plofkraak.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.