Volledig scherm
Archieffoto ter illustratie. © Thinkstock

Politie Alphen ontvangt meldingen over Engelstalige klusjesmannen

De politie in Alphen heeft vandaag verschillende meldingen ontvangen over Engelstalige klusjesmannen die langs de deuren gaan om aan te dringen op het gebruik van hun diensten.

De klusjesmannen, zogenaamde 'travelers', bellen aan om verschillende diensten op onaangename wijze aan te dringen, zoals het reinigen of repareren van daken en dakgoten of het asfalteren van opritten. De politie meldt in een bericht op Facebook dat de klusjesmannen daarbij vaak erg brutaal zijn. ,,Terwijl er eentje aanbelt zit de ander al op het dak. Met mooie praatjes, folders van een gerenommeerd bouwbedrijf en een aantrekkelijke prijsafspraak krijgen ze veel mensen zover om met hen in zee te gaan. Zodra er betaald is, vertrekken de klussers met de noorderzon. Ook komt het voor dat de mannen aan de slag gaan en dat achteraf blijkt dat er veel meer betaald moet worden dan vooraf is afgesproken. Als je weigert te betalen, stellen de klusjesmannen zich intimiderend op."

De politie waarschuwt inwoners in het bericht om niet met de klusjesmannen in zee te gaan en adviseert inwoners die dergelijke personen in hun wijk zien de politie te bellen.