Volledig scherm
© Josh Walet

Politie bekogeld met eieren tijdens controle op Topaasplantsoen

UpdateAgenten zijn vanavond tijdens een controle aan het Topaasplantsoen in Alphen bekogeld met eieren en shampoo. Meerdere personen wilden geen medewerking verlenen aan een controle. Een persoon is aangehouden.

Twee motoragenten controleerden vanavond een voertuig op het plein in de Edelstenenbuurt toen zij werden bekogeld vanuit de flat. Ondertussen verzamelde zich een groep jongeren die zich hinderlijk ophield in het portiek van de flat, aldus de politie. Enkele van deze jongeren weigerden medewerking toen de politie besloot hen te controleren. Later ontdekten agenten dat ook een surveillanceauto met glas bleek te zijn bekogeld. Het voertuig liep echter geen schade op.

De politie voert vaker preventieve controles uit bij het plein in de Edelstenenbuurt. Dat komt omdat het Topaasplantsoen een ‘aandachtslocatie’ is, lichtte een woordvoerder van de politie vanochtend toe aan deze site. ,,Er is iets meer toezicht. Het is ook weer niet zo dat er een serie incidenten is. Bovendien zijn we hierover in gesprek met de gemeente en de woningcorporatie. Dit is iets dat moet worden besproken." Buurtbewoners maken zich zorgen.

Zowel maandag- als dinsdagavond moesten Alphense agenten ook naar het plein uitrukken, voor een gewonde man in het speeltuintje en een ruzie tussen twee vrouwen. 

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.