Volledig scherm
Politie op het parkeerterrein van DOSR in Roelofarendsveen © Dennis Knetsch

Politie pakt vijf mensen op voor drugshandel in Roelofarendsveen

De politie Kaag en Braassem heeft maandagavond vijf personen aangehouden voor handel in verdovende middelen op het Sportpad in Roelofarendsveen. Aanleiding is recent onderzoek naar drugshandel in de gemeente.

De betrokken personenauto’s zijn direct doorzocht met behulp van een speurhond. De verdachten, een 18 jarige man uit Roelofarendsveen, een 19 jarige vrouw uit Roelofarendsveen, een 20 jarige man uit Roelofarendsveen, een 19 jarige man uit Oude Wetering en nog een 19 jarige man uit Roelofarendsveen, zijn rond 20:30 uur aangehouden.

Vier van hen worden verdacht van het handelen in verdovende middelen. Een verdachte was in het bezit van harddrugs. Van deze vijf verdachten zijn er twee een nacht verbleven in het cellencomplex in Gouda. Deze twee verdachten zijn gisteren rond de middag in vrijheid gesteld.

Speerpunt

Binnen de politie en gemeente Kaag en Braassem is het bezit en de handel van verdovende middelen een van de speerpunten. ,,Uit recent onderzoek van de politie Kaag en Braassem is gebleken dat er ook relatief veel minderjarige gebruikers zijn van verdovende middelen. Daarom zal de politie de komende tijd hierop blijven focussen. Dit zal de politie zowel repressief als preventief doen in samenwerking met de verschillende hulpverleningsinstanties zoals Go voor Jeugd, Brijder, HALT en jongerenwerk", aldus de politie op Facebook.