Volledig scherm
Kaashandel De Groot-Verburg aan de Engelandweg in Bodegraven, waar vanochtend veel politie op de been was na een melding over een mogelijk incident met een vuurwapen. © Josh Walet

Politie rukt massaal uit na melding over incident met vuurwapen in Bodegraven

UPDATEEen boze klant die niet op tijd had betaald. Dat was de oorzaak van de ophef rond het Bodegraafse kaasbedrijf De Groot Verburg, vertelt eigenaar Frank de Groot.

De politie in Bodegraven was met zes auto's uitgerukt naar het industrieterrein in Bodegraven nadat daar vanochtend mogelijk een incident zou hebben plaatsgevonden met een vuurwapen. Vanwege de aard van de melding was ook een politiehelikopter ingezet, die enkele rondes laag over het gebied vloog. Bij kaashandel De Groot-Verburg Kaas op de Engelandweg in Bodegraven had de politie ook nog eens een deel van het industriegebied afgezet.

,,Wie er heeft gebeld? Niemand van ons bedrijf in elk geval. Wellicht was het iemand die langsfietste en meende een wapen te zien. Feit was dat hier ineens zes politiewagens stonden en een helikopter boven het bedrijventerrein hing. Dus we zijn zelf ook behoorlijk geschrokken’’, aldus De Groot.

Conflict

Volgens zijn relaas was op zeker moment een klant aan de deur gekomen die niet op tijd had betaald. ,,Het was een zakelijk conflict. Dat is inmiddels netjes opgelost. Er bleek sprake te zijn van een misverstand.’’ De Groot wil niet te veel uitweiden over wat precies op de stoep van het bedrijf gebeurde. ,,Dat vind ik niet netjes naar de klant toe.’’ Feit was wel dat een stelling met dummy-kazen omver ging. Op het terrein van de kaasgroothandel lagen her en der meerdere kazen verspreid op de straat. 

Wat de getuige dacht te zien, kan De Groot dan ook niet achterhalen. ,,Vermoedelijk dacht die persoon een vuurwapen te zien. Maar daar is echt geen sprake van, er was helemaal geen wapen.’’

De eigenaar besluit: ,,Ik kan het niet groter maken dan het is. Het was een storm in een glas water.’’

'Ongeluk'

Volgens twitteraar Raymond Huizinga heeft de politie, onderweg naar Bodegraven, een ongeluk veroorzaakt bij Goudse Poort, ter hoogte van de toerit naar de A12. Daar zouden 'minimaal zes Tourans' zonder sirene hebben gereden, met  een aanrijding tot gevolg, zo meldt Huizinga verontwaardigd via Twitter. Volgens Huizinga zouden hierbij drie auto's betrokken zijn. 

(Lees verder onder de tweets). 

De politie Gouda heeft tot nu toe nog geen melding ontvangen van bestuurders die daar vanochtend bij een aanrijding betrokken zouden zijn geweest en dat aan de inzet van de betrokken politieauto's wijten, laat politiewoordvoerster Yvette Verboon desgevraagd weten. ,,Maar mochten er automobilisten zijn die van mening zijn dat ze als gevolg van onze inzet een aanrijding hebben gekregen, dan kunnen zij zich vanzelfsprekend bij de politie in Gouda melden.''