Volledig scherm
De politie was zaterdag niet bij de verkeersruzie en deed een getuigenoproep. © ANP XTRA

Politie zwijgt over ‘poging doodslag’ bij verkeersruzie Langeraar

UpdateEen man die zaterdag betrokken was bij een fikse verkeersruzie in Langeraar heeft zich alsnog gemeld bij de politie. Die wil, bij nader inzien, niet zeggen hoe heftig de ruzie was.

Zijn er klappen gevallen? Heeft de één de ander de berm in gereden? Is er met een wapen gedreigd? Een politiewoordvoerster houdt de kaken stijf op elkaar. ,,Wij gaan niks zeggen’’, blijft ze herhalen.

Dat is best opmerkelijk, omdat de politie het incident zelf naar buiten bracht. Het politieteam Kaag en Braassem deed dinsdagavond een getuigenoproep, omdat twee automobilisten het zaterdagochtend met elkaar aan de stok kregen.

Confrontatie

Nadat beide voertuigen elkaar op de Oude Nieuwveenseweg raakten, reed één van de bestuurders door. De ander, een man uit Nieuwveen, keerde om en achtervolgde de doorrijder. In Langeraar, bij de kruising van de Geerweg en de Generaal van Merleweg (richting Bilderdam), kwam het tot een confrontatie. De politie repte bij de getuigenoproep zelfs van poging tot doodslag. Uren later, nadat deze krant om opheldering had gevraagd en een bericht op de website had geplaatst, haalde de politie de passage over poging doodslag weg.

Eén van de betrokkenen schakelde de politie in, de ander meldde zich dus pas dagen later. ,,Zijn verhaal willen we eerst horen en daarom brengen we nu niks meer naar buiten over wat er zaterdag is gebeurd’’, zegt de politie woordvoerster. Onduidelijk is dus ook nog of één van de automobilisten of beide betrokkenen een straf krijgen naar aanleiding van het incident. De politie wil ook niet zeggen hoeveel getuigen zich meldden.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.