Volledig scherm
De aanmeerplek voor de pont tussen Kaag en Buitenkaag. © Google Streetview

Pont Kaag-Buitenkaag ernstiger beschadigd dan gedacht

De veerstoep en remmingswerker voor het pontje Kaag-Buitenkaag blijken veel ernstiger beschadigd, dan eerst werd gedacht. Vorige week ramde een binnenvaartschipper het aangemeerde pontje aan de Buitenkaag-kant en dat zorgde voor grote schade aan zowel de veerstoep als de remmingswerker. 

De botsing heeft gevolgen voor het transport van zware voertuigen boven de vijf ton. Op de zijkant van het veerpontje zitten twee pennen die, normaliter, altijd in de palen van de remmingswerker vallen. Zo ligt het pontje stabiel, op het moment dat dit zware verkeer de pont op- en af rijdt. Maar doordat de remmingswerker uit het lood is gestoten, is die stabiliteit er niet meer. Dus moeten de pontmedewerkers ingrijpen, iedere keer wanneer er een vrachtwagen of trekker naar de overkant moet. Met grote sjorbanden moeten ze dan het pontje vastbinden aan de kade. 

De aanvaring komt op een heel slecht moment, want de gemeente had die veerstoepen net gerestaureerd. Het gemeentebestuur is van plan om deze veerstoepen aan de Buitenkaagkant (opnieuw) te repareren, maar dan wel na afloop van het recreatieseizoen. Daarmee willen ze de overlast zoveel mogelijk beperken. Mocht de veiligheid van de pontgebruikers in het geding komen, dan worden de reparatiewerkzaamheden wel vervroegd uitgevoerd, verzekert wethouder Yvonne Peters. De veerstoep aan de Kaagkant wordt, volgens planning, in de nacht van 14 op 15 juni gerenoveerd. Dan is de pont zo'n twaalf uur uit de vaart.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195