Kasia op haar kamer in Bodegraven, waar ze mogelijk uit moet.
Volledig scherm
PREMIUM
Kasia op haar kamer in Bodegraven, waar ze mogelijk uit moet. © Frank de Roo

Poolse Kasia (34) lag op bed met dubbele enkelbreuk: uitzendbureau laat haar vallen en nu dreigt ze dakloos te worden

Ziek melden op werk? Geen probleem toch, met een vangnet als in Nederland. Niet als je arbeidsmigrant bent. De 34-jarige Poolse Kasia uit Bodegraven lag twee weken lang met een dubbele enkelbreuk op bed. Het uitzendbureau, verantwoordelijk voor haar loon, zorgverzekering en huisvesting, deed volgens de vrouw helemaal niets.

14 reacties

 • Dennis Arnoldus

  1 jaar geleden
  Laten we even eerlijk zijn, als je dit als Nederlander gebeurd moet je wel bij een hele goede inlener werken, want anders word je ook gewoon ontslagen hoor. 9 van de 10 keer heb je contract met uitzendbeding en op het moment dat jij ziek bent dan word je contract ontbonden.
 • Mark Vd Grijp

  1 jaar geleden
  Het grootste gedeelte van Nederland heeft boter op zijn hoofd. Ik werk zelf voor een uitzendbureau en ben eindverantwoordelijk voor onze Poolse tak. Dit soort wantoestanden zal je bij ons niet vinden maar dat terzijde. Wij werken met name in de afvalsorteringen en ik kan je vertellen na 20 jaar ervaring… hier is geen Nederlander voor te vinden. Sterker nog, als iemand mij 200 gemotiveerde Nederlandse Medewerkers kan leveren dan stop ik per direct met het uitzenden van arbeidsmigranten.
 • angelique Kieft

  1 jaar geleden
  Is mij als volledig Nederlandse vrouw ook gebeurd. Ik brak mijn arm en werd door het uitzendbureau ontslagen. Voor deze mensen is het veel erger omdat ze ook hun kamer verliezen en ze niet weten waar ze heen moeten.
 • S Bay

  1 jaar geleden
  Ok. Pech gehad. Uitzendbureau aanpakken!
 • Duijzers

  1 jaar geleden
  Wel grappig het uitzendbureau geen enkele verantwoordelijkheid neemt. Deze werknemers worden als beesten behandeld door hun "werkgevers" en wij laten het toe in onze maatschappij..