Volledig scherm
© Esports Game Arena

Prijzenpot van 250.000 dollar voor finalisten Hearthstone

In de Esports Game Arena in Alphen vindt komend weekend de finale van de internationale toernooiserie van het strategische spel Hearthstone plaats. Meer dan 20 professionele spelers uit heel Europa spelen om een prijzenpot van maar liefst 250.000 dollar.

In de wereld van esports oftewel competitief gamen is een prijzenpot van 250.000 dollar volgens een persbericht van de Esports Game Arena niet vreemd. Zo konden professionals dankzij de populaire game Fortnite in het afgelopen seizoen in het totaal 100 miljoen dollar verdienen.

Hoofdprijs

Eén van de deelnemers aan de finale van Hearthstone is de ‘wereldster’ Thijs Molendijk. De 24-jarige gamer uit Enschede won afgelopen oktober in China bij een prestigieus toernooi van dezelfde game een Aston Martin als hoofdprijs. Hij koos ervoor om de auto in China te laten staan en naar huis te gaan met 180.000 dollar.

Op beide dagen van het toernooi is de Esports Game Arena komende zaterdag en zondag gratis toegankelijk voor publiek om de topspelers te aanschouwen. De wedstrijden beginnen rond 9 uur ‘s ochtends en duren de hele dag. Klik hier voor meer info over de finale van Hearthstone.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.