Corina van der Heiden (rechts) rijdt tegenwoordig vanuit Italië naar haar klanten in het Groene Hart, zoals Brenda Zaal op De Werf in Alphen.
Volledig scherm
PREMIUM
Corina van der Heiden (rechts) rijdt tegenwoordig vanuit Italië naar haar klanten in het Groene Hart, zoals Brenda Zaal op De Werf in Alphen. © Josh Walet

Prikkelarm kantoor of bellen op een schommel: deze bedrijven in de regio doen het net wat anders

Werken in een prikkelarm kantoor of zelfvoorzienend zijn, je laten inspireren op de schommel of creatiever worden als digitale nomade. En succesvol dankzij deze andere aanpak. Deze vier ondernemers in het Groene Hart weten daar alles van.

Wie: Corina van der Heiden- Cicuttini (49)
Bedrijf: YouPri in Boskoop en Borgo Val di Taro (Italië)
Onder het motto ‘creativiteit is grensoverschrijdend’ laat Corina Van der Heiden zich tegenwoordig inspireren in verschillende landen. Van der Heiden groeide op in Alphen en verhuisde later naar Boskoop. Haar roots liggen echter in Italië, waar haar familie vandaan komt. Jarenlang droomde ze om ooit met het gezin naar haar Italiaanse vaderland te verhuizen. Die droom heeft ze inmiddels waargemaakt en haar bedrijf YouPri - design en vormgeving van woondecoratie, zoals wallpaper - verhuisde mee.

Van der Heiden merkt dat ze creatiever is geworden sinds ze als digitale nomade tussen Nederland en Italië pendelt. ,,Ik werk nu vanuit verschillende landen en rij regelmatig heen en weer met onze bus, dwars door Europa. Dan merk je dat de inspiratie voor het oprapen ligt.”

Haar Italiaanse woonomgeving is landelijk, met veel ruimte voor de natuur. ,,Dat vind ik heel fijn, ik ben erg van de natuur. In Italië geniet ik enorm van alles om ons heen: bergen, bossen, rivieren. Ik gebruik patronen uit de natuur in mijn ontwerpen. Ook de cultuur zorgt voor inspiratie.”

Door de internationale werkwijze heeft ze ook nieuwe samenwerking gevonden, met internationale kunstenaars. ,,Die zitten weer in andere landen, zoals Duitsland, maar dat maakt helemaal niet uit.’' Haar bestaande klanten in het Groene Hart kunnen meeprofiteren van haar nieuwe creativiteit, digitaal en in levende lijve, want Van der Heiden komt regelmatig bij hen langs. Zoals bij Brenda Zaal van LiefsLabel, die sinds kort haar intrek heeft genomen op De Werf in Alphen. Van der Heiden verzorgde voorheen het fotobehang in de LiefsFabriek van Zaal en komt nu de werkruimte op De Werf bekijken. ,,Ik ben een paar dagen in Nederland om klanten te bezoeken, met een bus vol wallpaper, lampenkappen en andere interieurspullen’', vertelt de vormgeefster.

In de nog kale industriehal worden stalen fotobehang gekeurd. ,,Misschien iets met gigantische rode rozen?’' Naast de Nederlandse clientèle, heeft Van der Heiden inmiddels ook klanten in Borgo Val di Taro: ,,Ik ga daar binnenkort een pizzeria inrichten.’’

Lees verder onder de foto.