Volledig scherm
Een regenbui liet gisteravond de pret niet drukken voor de bezoekers van het Zomerspektakel. © Josh Walet

Programmaonderdelen geschrapt door harde wind

De organisatie van het Zomerspektakel heeft vandaag meerdere onderdelen van het programma moeten schrappen vanwege harde windstoten. Het festivalterrein is weer open vanaf 17.00 uur, maar het optreden van coverband Queen Forever is afgelast vanwege de weersomstandigheden.

Het terrein van het Zomerspektakel bleef vanmiddag vooralsnog gesloten vanwege de harde windstoten. 

Eerder was al besloten de Ibiza Markt te cancelen. Het bestuur van het Zomerspektakel had ook besloten het kinderprogramma dat deze middag gepland stond, te schrappen vanwege het weer. ,,We kunnen nu de veiligheid op het terrein niet garanderen”, zegt Yolande van Mil, namens de organisatie. ,,Er liggen overal takken. We zetten nu alles op alles om het avondprogramma wel af te kunnen draaien.”

De Obstacle Run is vandaag wel van start gegaan. Wel is één van de obstakels uit voorzorg uit het parcours gehaald.

Deelnemers aan de Obstacle Run kunnen het parcours afleggen, maar de ‘jump’ in de Zegerplas is voor de zekerheid geschrapt. ,,De horeca is nu langzaam aan het opbouwen. Zoals het er nu uitziet, gaat de wind later vandaag wel liggen.”

De organisatie houdt bezoekers via de Facebookpagina van het Zomerspektakel op de hoogte van de ontwikkelingen. Gisteravond kreeg het bestuur van de gemeente Alphen een erepenning uitgereikt. ,,Daar zijn we echt retetrots op”, reageert Van Mil. ,,Het is toch een stukje erkenning.”

Tijdens de openingsavond werd het spektakel door ruim tienduizend mensen bezocht.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195