Volledig scherm
Mark Rotteveel van het Bewonerscollectief Middelburgseweg e.o. in een afgeladen schuur met belangstellenden. © Sandra Zeilstra

Provincie-adviseur: ‘Schrap snelheidsverhoging oostelijke ringweg bij Boskoop’

De acht belangengroepen van bewoners en bedrijven in Boskoop en omgeving lijken opgelucht adem te kunnen halen. De provincie ziet mogelijk af van het plan om de oostelijke ringweg bij Boskoop op te waarderen tot 80 km-weg, waartegen zij zich fel verzetten.

Dat blijkt uit een adviesrapport van Harm Veenenbos, provinciaal adviseur ruimtelijke kwaliteit van Zuid-Holland, dat vandaag is gepubliceerd. Het gaat om adviezen over de bereikbaarheidsplannen voor het gebied rondom de Gouwe, waar verkeer in en rond Boskoop, Waddinxveen, Hazerswoude en Bodegraven-Reeuwijk al jarenlang vastloopt.

De provincie had een vijftal varianten ontworpen om de problemen aan te pakken. In twee ervan zou de oostelijke rondweg bij Boskoop (60 per uur) en de Middelburgseweg (50 km/u) in Reeuwijk en Waddinxveen worden opgewaardeerd tot een nieuwe provinciale 80 km-weg, om zo de N207 te ontlasten.

Verkeerde keelgat

Dat schoot acht belangengroepen van bewoners en bedrijven in Boskoop en omgeving in het verkeerde keelgat. Zij vonden het plan totaal onaanvaardbaar. De weg zou ernstige schade toebrengen aan de belangen van de vele bewoners en het rijke vogel- en weideleven. Zij kregen bijval van de voltallige gemeenteraad van Waddinxveen.

Adviseur Veenenbos schrijft nu dat een opwaardering van deze weg alleen maar nieuwe problemen geeft wat betreft de leefbaarheid. Hij ziet meer in de aanleg van de Bodegravenboog (aansluiting N11-A12) en het verbeteren van de mogelijkheden voor fiets en ov. Provinciebestuurder Floor Vermeulen laat weten dat het adviesrapport ‘genoeg aanknopingspunten biedt voor de volgende stap’. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195