Volledig scherm
Gedeputeerde Floor Vermeulen van de provincie Zuid-Holland (rechts) wil niet vooruit lopen op het uitbetalen van schadeclaims, als gevolg van de afsluiting van de Boskoopse hefbrug. © Josh Walet

Provincie: iedereen mag schadeclaim melden, maar vergoeding is nog onzeker

Als de Boskoopse hefbrug omstreeks 18 november weer opengaat voor autoverkeer en schepen er weer onderdoor kunnen, hebben nogal wat ondernemers vijf weken schade geleden. Dat gaat ongetwijfeld leiden tot schadeclaims bij de provincie. Sterker nog: meerdere gedupeerden hebben deze al aangekondigd. Of de provincie tot uitbetaling overgaat, is volgens gedeputeerde Floor Vermeulen nog onzeker.

,,Ik kan daar nu verder weinig over zeggen", reageerde Vermeulen vandaag bij een persconferentie. ,,In ieder geval krijgt iedereen die schade bij ons meldt binnen acht weken een reactie over hoe we daar verder mee omgaan.”

Link op website

Het is standaard bij een ‘calamiteit’ als deze dat de provincie de gelegenheid biedt schades te melden, benadrukt Vermeulen. ,,Er staat een link op onze website. Ik heb geen idee hoeveel mensen op dit moment al schade hebben gemeld.”

De eigenaar van de Alphense containerhaven, een Boskoops transportbedrijf, lokale kwekers, winkeliers, allemaal hebben ze al laten doorschemeren een schadeclaim te overwegen.

In hoeverre de provincie steken heeft laten vallen bij het onderhoud aan de hefbrug moet nog blijken uit onderzoek dat momenteel loopt. De conclusies kunnen ook gevolgen hebben voor het uitkeren van claims. ,,Ik ga daar nu niet op vooruit lopen", zegt Vermeulen.

Lees hier alles over de hefbrug Boskoop in ons dossier

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195