Volledig scherm
Station Alphen, foto ter illustratie. © Martin Sharrott

Provincie Zuid-Holland: Reken maar op 2021 voordat de extra Sprinters Alphen-Woerden rijden

Treinreizigers moeten nog flink geduld oefenen vóór zij in de extra Sprinters tussen Alphen en Woerden kunnen stappen. Baanvakbeheerder ProRail heeft nog zeker heel het jaar 2020 nodig om de spoorverbinding op de extra treinen aan te passen. Dat melden ProRail en de provincie Zuid-Holland. 

Provincie, rijksoverheid, ProRail en vervoerder NS hebben afgesproken dat zij zo snel mogelijk extra treinen willen inzetten tussen Leiden en Utrecht. De lijn is nu al drukbezet. Met meer openbaar vervoer zijn bovendien de groeiende problemen op de wegen te verlichten.

Uitgebreid gesleuteld

Maar woordvoerder Marcel van den Eng van de provincie laat weten dat er nog flink wat tijd benodigd is voor aanpassingen. Her en der moet letterlijk nog uitgebreid worden gesleuteld aan het spoor. 

Van den Eng: ,,Na de zomer komt ProRail met een uitgewerkt plan, zodat we weten wanneer de extra sprinters kunnen rijden. Maar reken er maar op dat die treinen nog niet volgend jaar al gaan rijden. We denken dat het 2021 wordt. Dat duurt inderdaad nog een poos; het geduld van reizigers wordt wel op de proef gesteld.’’

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit het Groene Hart?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195