Volledig scherm
De eerste paal ging in 2018 de grond in. Dat deden wethouder Kees van Velzen en directrice van de bibliotheek, Hester van Beek. © Josh Walet

PvdA verrast door tegenvaller van ruim zes ton bij bieb: ‘extra kosten hadden bekend kunnen zijn’

PvdA is onaangenaam verrast over de financiële tegenvaller bij de bouw van de bibliotheek aan het Alphense Aarplein. Die kost ruim zes ton extra omdat in de weg liggende nutsvoorzieingen van winkels in De Aarhof moeten worden verplaatst. De partij eist opheldering van het college, dat spreekt over ingrijpende, maar onvermijdelijke kosten.

Bij de bouw is gebleken dat de extra werkzaamheden nodig zijn om te voorkomen dat de winkels zonder energie zouden komen te zitten. Zo moesten er zeven tijdelijke meterkasten worden geplaatst en zijn er elf nieuwe kasten neergezet. Ook moest er een extra transformator komen. Er is bovendien meer stroom nodig bij de bouw, omdat woningen gasloos gebouwd moeten worden. Kosten: 6,3 ton. Dit had vooraf bekend kunnen zijn, vindt PvdA. Het geld moet komen uit een pot voor cultuur. PvdA wil weten welke gevolgen dit heeft.

Naast de bieb krijgt het gebouw ook een archief, de VVV, een parkeergarage en een fietsenstalling. Het moet volgend jaar af zijn. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195