Volledig scherm
PREMIUM
Quint Langerak is de nieuwe voorzitter van de Bodegraafse Ondernemers Vereniging. © Frank de Roo

Quint Langerak (30) nieuwe voorzitter Bodegraafse Ondernemers Vereniging: ‘Ik ben een verbinder’

‘Als je kritisch bent, moet je ook iets doen’ met die instelling meldde Quint Langerak (30) zich aan als bestuurslid bij de Bodegraafse Ondernemers Vereniging (BOV). Niet met de intentie voorzitter te worden, maar zoals Langerak zelf zegt ‘soms gaan die dingen zo’. De jonge ondernemer, die eigenaar is van twee Jumbo-winkels in Bodegraven, nam de voorzittershamer over van Ko van Daalen en staat nu aan het roer van de honderd leden tellende vereniging.

,,Ik woon en leef hier en denk dat het nóg leuker kan, vandaar dat ik me heb aangemeld bij het bestuur”, vertelt Langerak. Hoewel voorzitter worden niet zijn doel was, nam hij de uitdaging aan. Als voorzitter van de winkeliersvereniging Broekvelden had hij bovendien al enige ervaring en zijn vader Ruud was twintig jaar actief in het bestuur van de BOV. ,,Het is ook niet de voorzitter die alles regelt, maar het hele bestuur. We zijn allemaal actief en dienstbaar naar onze leden toe.” De kersverse voorzitter verwacht niet dat er voor consumenten veel verandert door de voorzitterswisseling. ,,Misschien dat we iets minder vaak een actie houden, maar wel grotere. Geen zeepjes uitdelen met Moederdag én Vaderdag, maar iets dat meer trekt en wellicht op juist de minder bekende dagen.”

Zijn werkzaamheden als voorzitter spelen zich vooral af op de achtergrond. ,,Als BOV zijn we steeds meer gegroeid tot een volwaardig gesprekspartner voor de gemeente en werken we mee aan het tot stand komen van beleid. Dat wil ik zeker voortzetten.” De grootste uitdaging voor de BOV ligt daarbij op het financiële vlak. ,,Wie betaalt, bepaalt en het probleem is dat we als BOV heel weinig geld hebben. Voor de BOV is het daarom belangrijk om meer middelen te krijgen. Hoe? Dat gaan we onderzoeken.”