Volledig scherm
Henk Goes, archieffoto uit 2014. © Martin Sharrott Fotografie

Raadslid Henk Goes krijgt Alphense erepenning

Raadslid Henk Goes (PvdA) uit Koudekerk heeft de erepenning van de gemeente Alphen ontvangen.

Quote

Het is een soort verslaving geworden

Henk Goes

Hij is een kwart eeuw lid van de gemeenteraad. Dat was tot 2014 de raad van Rijnwoude. Deze gemeente fuseerde vervolgens met Alphen en Boskoop tot de nieuwe gemeente Alphen.

Goes kan bogen op een fikse populariteit onder de bevolking. Zo slaagde hij er bij de jongste raadsverkiezingen (van vorig voorjaar) om met voorkeurstemmen opnieuw in de raad te komen. Met zijn zesde positie en de moeilijke tijd die de PvdA toen landelijk had, leek dat onwaarschijnlijk. De PvdA Alphen kwam toen op vier zetels.

Daarmee is hij inmiddels met zijn zevende raadsperiode bezig. ,,Het is een soort verslaving geworden‘’, merkte hij op. En dat, terwijl hij er in de eerste jaren sinds zijn benoeming in 1994, ‘niks aan vond'. Debet daaraan was volgens Goes onder meer dat een raadslid kort voor z'n fractieoverleg een pakket papier op de deurmat zag ploffen. Daarover vragen stellen kon alleen maar door op afspraak bij de gemeentesecretaris (de hoogste 'baas’ van de ambtenaren) aan te schuiven.

In haar toespraak merkte burgemeester Liesbeth Spies op dat Goes met VVD-raadslid Toetie Vorenkamp ‘een gevaarlijk duo’ vormde. Zij zouden volgens de verhalen zelfs maandagavond of dinsdagochtend vroeg het college van b en w influisteren wat er die dinsdag in de collegevergadering moest worden besloten.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195