Ramkraak in Alphen, ravage enorm

updateBij Sebastiàn aan de Castellumstraat in Alphen is vannacht een ramkraak gepleegd. Omstreeks half 4 is een bestelbusje de winkel binnen gereden.

Overburen die wakker schrokken van het rumoer zijn bedreigd door de overvallers. Zij zagen vier overvallers die op twee scooters zijn weggevlucht in de richting van het Aarplein. De overvallers reden met grote sporttassen weg. Het is onbekend of daar een buit in zat. De politie is op zoek naar mensen die mogelijk iets hebben gezien rondom de ramkraak of die de verdachten weg heeft zien rennen. 

Quote

De schade is groot. Ik woon in de Oranjes­traat, dus heb niks gehoord vannacht

Voorbijganger

De volgende ochtend is de ravage enorm. Overal ligt glas en van de verkronkelde pui is nog maar weinig over. Bijna het voltallige personeel is gekomen om eigenaar Dick Mazher, die druk met een agent staat te praten, te helpen vegen en opruimen. Fietsers en voetgangers die zich door de Castellumstraat bewegen, stoppen even en kijken geschokt naar het tafereel. ,,Zet ook paaltjes neer bij de ingang”, zegt een fietsende voorbijganger. De man wijst naar de paaltjes die voor de drie etalages staan. ,,De schade is groot. Ik woon in de Oranjestraat, dus heb niks gehoord vannacht.” Mahzer was nog niet bereid om commentaar te geven. 

De politie is ter plaatse om onderzoek te doen naar de ramkraak. Ook de politiehelikopter heeft enige tijd boven de wijk rondgevlogen. 

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Volledig scherm
Een bestelbusje is in volle vaart de kledingwinkel Sebastian ingereden. © Josh Walet