Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Rechtbank mild voor Alphense vrouw die ontucht pleegde met 14-jarige jongen

Een 41-jarige vrouw uit Alphen hoeft niet meer naar de cel vanwege de seksuele handelingen die ze uitvoerde met een 14-jarige jongen. Het OM had een celstraf van zes maanden geëist waarvan drie maanden voorwaardelijk.

De rechtbank legde haar een mildere straf op. De vrouw heeft al vier dagen in voorarrest gezeten. Daar bovenop krijgt ze alleen nog een voorwaardelijke celstraf van dertig dagen en een werkstraf van 180 uur. De 14-jarige jongen was een zoon van een vriendin van de Alphense. Een afspraakje vorig jaar augustus met de knul om samen naar de bioscoop in Alphen te gaan, mondde uit in seksuele handelingen. De Alphense zou de puberjongen op die dag verschillende malen bevredigd hebben.

Een verzorger van de jongen ontdekte naderhand op zijn telefoon dat zijn vriendschap met de vrouw wel erg ver ging. Bij de politie verklaarde de vrouw dat ze bij de jongen had gezocht naar aandacht. ,,Dat was belangrijker dan seks”, had ze gezegd tijdens het verhoor.

Het OM vond een celstraf op zijn plaats. ,,De kans is aanwezig dat het slachtoffer hier last van krijgt”, zei de officier van justitie twee weken geleden, tijdens de strafzitting. Volgens het OM zou de vrouw het slachtoffer ook foto’s van haar borsten en haar vagina hebben laten zien. Dat laatste ontkende ze. Haar advocaat vroeg de rechtbank om de Alphense alleen een werkstraf te geven. Ze had tenslotte al vier dagen in voorarrest gezeten. ,,Dit hoort absoluut niet voor te komen”, zei de rechter tijdens de uitspraak over de ontucht. ,,Het ging hier om een kwetsbaar slachtoffer.” Omdat de vrouw veel spijt heeft, hoeft ze niet terug naar de cel. Wel moet ze zich laten behandelen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!