De politie deed eind 2018 een inval aan de Burgemeester Kremerweg in Bodegraven. Daar werden hanen getraind voor gevechten. Twee verdachten die daarmee volgens justitie geld verdienden moeten voor de rechter komen.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie deed eind 2018 een inval aan de Burgemeester Kremerweg in Bodegraven. Daar werden hanen getraind voor gevechten. Twee verdachten die daarmee volgens justitie geld verdienden moeten voor de rechter komen. © ANP/ Robin van Lonkhuijsen

Rechtszaak tegen twee verdachten van houden hanengevechten

Een inwoner van Bodegraven en een man uit Zwammerdam moeten later dit jaar voor de rechter verschijnen, omdat zij ervan worden verdacht dat zij hanengevechten hielden.

De aanklacht tegen het duo luidt het houden van hanengevechten waarbij gokkers geld konden inzetten, dierenmishandeling en het vormen van een criminele organisatie, meldt het Openbaar Ministerie (OM). Een zittingsdatum is nog niet bekend. Voorlopig zal die ook niet worden vastgesteld, omdat de Haagse rechtbank eerst zaken die vanwege de coronacrisis zijn uitgesteld opnieuw moet inroosteren.