Volledig scherm
Een impressie van een Polenhotel in Bodegraven, dat in het verleden is ontworpen. © Promad

Regels ‘Polenhotels’ verruimd: deuren ook open voor arbeidsmigranten uit omliggende gemeenten

De onderkomens voor arbeidsmigranten in het buitengebied van Kaag en Braassem kunnen binnenkort ook worden gebruikt voor huisvesting van mensen die elders werken. 

Volgens wethouder Floris Schoonderwoerd is het niet praktisch om het gebruik van ‘Polenhotels’ te beperken tot alleen de ‘eigen’ arbeidsmigranten. 

,,Vooral in een kleinere gemeente als de onze hebben ondernemers in bijvoorbeeld de tulpenbroei slechts een paar maanden per jaar werk. Daarom willen we de regels verruimen, zodat ook arbeidsmigranten uit omliggende gemeenten ondergebracht kunnen worden in ons buitengebied”, legt Schoonderwoerd uit. 

Burgemeester en wethouders nemen volgende week het besluit om ook arbeidsmigranten uit Alphen, Nieuwkoop, Leiderdorp, Haarlemmermeer en Teylingen toe te staan, zo heeft Schoonderwoerd aangekondigd. 

,,We zullen nog veel meer arbeidsmigranten krijgen; daar is woningbouw voor nodig’’, verwacht de wethouder. ,,En als we geen arbeidsmigranten willen, moeten we accepteren dat onze levensstandaard achteruit boert.’’