Volledig scherm
Nieuwkoop schoon de zomer in, archieffoto. © PR

Regen en onweersdreiging spelen ‘Nieuwkoop schoon de zomer in’ parten

Het was een leuk idee: vuilvissen op het water. Vandaag zou het gebeuren. Zo’n 60 personen hadden zich ervoor aangemeld. 

‘Plastic Rebel’ Pauline Wilbrenninck zag het helemaal voor zich. Volwassenen en kinderen in elektrobootjes met schepnetjes en op supboards met manden voorop om de vangst in te doen. Langs de Ziende, het Zuideinde en de Zuidhoek , zou worden gezocht naar plastic, lege colablikjes en bouwafval. Zo zou Nieuwkoop een beetje schoon de vakantie ingaan. 

Helaas, het weer werkte niet mee. Zaterdagochtend op de afgesproken tijd regende het. Toch was er nog een mannetje of veertig komen opdagen. ,,Geen lekker weer om de plas op te gaan’', aldus Pauline. 

Code geel

Ze vreesde ook voor onweer. ,,Daar durf ik de verantwoording niet voor te nemen.’' De mensen die er waren zijn toch, op eigen verantwoording, gaan lopen langs het Zuideinde.’' Zelfs burgemeester Buijserd prikte wat zwerfvuil mee op. Dat wil nu niet zeggen dat de elektroboten en supboarden niet meer in actie gaan komen. ,,Het is zeker geen afstel. Alleen hebben we nog geen datum geprikt voor een nieuwe schoonmaakactie’', aldus Pauline Wilbrenninck. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195