Volledig scherm
© ANP

Reizigers not amused over treinstoring: gebrekkige info en langdurend

UPDATEHet treinverkeer tussen Alphen en Utrecht is ontregeld door een aanrijding met een persoon. Tussen Alphen en Bodegraven rijden helemaal geen treinen. Reizigers zijn not amused.

Op het traject Bodegraven - Utrecht rijden minder treinen. In Zwammerdam is ter hoogte van het ongeval de omgeving afgezet. Het treinverkeer ondervond vandaag hinder van de situatie.  Ook op het traject Alphen - Gouda rijden vandaag geen treinen door een blikseminslag eerder deze week. Op dit traject zet de NS bussen in. 

Ergernis

,,Ik moet nu wel een stuk omreizen", zegt reiziger Rita Akkerhuis. ,,Ook erger ik me aan de onduidelijkheid van NS. Zo staat nergens aangegeven wanneer die bussen rijden. Bovendien wordt in de treinen niet eens omgeroepen waar de bussen staan, op welk busplatform. Heel vervelend. Je vraagt wat rond, maar de mensen hier weten het ook niet. Gisteren was ik net te laat en reed de bus vlak voor mijn neus weg. En dat het al twee dagen duurt, dat is wel zuur ja."

Verbeterpunt

Stella moest gister drie kwartier wachten voordat er een bus kwam. ,,Dat is gewoon heel vervelend, omdat het met de trein allemaal veel sneller gaat. NS kan er ook niets aan doen, maar van mij mogen ze wel duidelijker zijn op welk tijdstip die bussen vertrekken. Het staat nergens, niet in de app, niet online en hier ook niet. Dat is wel een verbeterpunt wat mij betreft. Ik had wel verwacht dat de bussen volgens de treintijden zouden rijden, maar helaas."

Te laat op school

Ook een groep van vier jongeren is op zijn zachtst gezegd niet tevreden met de NS. ,,Het duurt nu al twee dagen. Eerst zou het gistermiddag zijn opgelost, toen aan het einde van de middag, toen in de avond en nu is het al vanavond geworden. Ik mag hopen dat het niet nóg langer gaat duren, want ik ben hierdoor nu al twee keer te laat gekomen op school.’’