Volledig scherm
Spiegel: Reinier Kempenaar, eigenaar groenterestaurant De Dyck, in zijn moestuin. Wat er op het menu staat op 13 oktober is afhankelijk van de ontwikkelingen in de moestuin. © Marlies Wessels

Restaurant De Dyck laat gasten opnieuw zelf bepalen wat ze willen betalen

Restaurant De Dyck in Woubrugge laat hun gasten op 13 oktober nogmaals zelf bepalen wat ze willen betalen voor het viergangenmenu dat ze voorgeschoteld krijgen.

Quote

Er waren een paar hoge en lage uitschie­ters

Reinier Kempenaar

Daarmee herhaalt het restaurant aan de Woudsedijk-Zuid van ex-boer Reinier Kempenaar de stunt van vorig jaar. Het beviel namelijk goed, zegt hij: van Hollandse gierigheid was maar amper sprake. ,,Er waren een paar hoge en lage uitschieters. Maar gemiddeld hebben we het bedrag gekregen wat je normaal zou verwachten. Het restaurant zat vol, er waren ruim veertig mensen. " Wel hadden gasten wat angst om te reserveren, merkte Kempenaar, die groenten uit zijn eigen moestuin gebruikt voor de exclusieve maaltijden. ,,Ze vroegen van: wat houdt het allemaal in? Het was ook wel een beetje ongemakkelijk. Maar achteraf waren de reacties heel enthousiast." 

Na afloop van een gang krijgen gasten een kaartje waarop ze kunnen aangeven wat ze van het gerecht vonden. Zo vraagt De Dyck om feedback van hun gasten en zijn ze, zo hoopt Kempenaar, bewuster bezig met proeven. ,,Het is ook onze taak om mensen kennis te laten maken met dit segment. Al is het niet zo dat we niet toegankelijk zijn."

Boerenhotel

Overigens is De Dyck bezig met een forse uitbreiding en de komst van een hotel. De aardappelschuur en een schuur voor landbouwmachines maken plaats voor een boerenhotel met 20 kamers. Verder komen er vier vrijstaande 'in het land verzonken' gezinsvakantiehuisjes, extra parkeergelegenheid en een brasserie voor ontbijt en lunch. Te zijner tijd wil Kempenaar nog een kweekkas realiseren waarin groenten, fruit en kruiden voor het restaurant kunnen worden geteeld.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.