Volledig scherm
Robbert Goedhart van Restaurant Bij Robbert in Bodegraven. Archiefbeeld. © Peter Franken

Restaurants uit het Groene Hart in culinaire gids Gault&Millau

Restaurant Bij Robbert in Bodegraven, van chef-kok Robbert Goedhart, is opgenomen in restaurantgids Gault&Millau. De zaak heeft 13 punten van de twintig behaald. Het is een van de nieuwe namen uit het Groene Hart op de lijst van de prestigieuze gids, die vol staat met beoordelingen van verschillende eetgelegenheden. Ook restaurant De Florijn in Nieuwerbrug is nieuwkomer op de lijst en heeft 12 punten toebedeeld gekregen. 

Verder in de gids uit het Groene Hart staan onder meer Brasserie Joia in Oudewater (13 punten), De Schans in Montfoort (14,5 punten), De Burgemeester in Linschoten (16 punten), Restaurant de Nieuwe Polderkeuken in Stolwijk (14 punten), Bij Mette in Linschoten (12 punten), De Markies in Woerden (12 punten), Jean Marie in Gouda (12 punten) en Pieters Restaurant in Bergambacht (13 punten). 

G&M kan worden gezien als de tegenhanger van de Michelingids, die restaurants onderscheidt door ze sterren te geven. Hoe meer sterren, hoe beter het restaurant. Gault&Millau geeft maximaal twintig punten, en neemt een restaurant pas op in de gids bij een minimum van 12 punten. 

De nieuwe gids van Gault&Millau ligt vanaf vandaag in de schappen en is gisteravond gepresenteerd in Amsterdam. Hier zijn ook de Gault&Millau Awards uitgereikt, in 15 categorieën. 

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.