Volledig scherm
Burgemeester Liesbeth Spies speldt de ridderorde op © AD

Ridderorde voor Alphenaar Frits de Vries

Frits de Vries is bij zijn afscheid als vice-voorzitter van de afdeling Rijnstreek van de schippersbelangenvereniging BNL Schuttevaer, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De versierselen zijn hem zaterdagmiddag op de jaarvergadering in Avifauna in Alphen opgespeld door burgemeester Liesbeth Spies. De Vries (74) heeft 35 jaar deel uitgemaakt van het bestuur van de verenigingsafdeling. Hij was beduusd door de koninklijke erkenning. ,,Potverdorie. Een koninklijke onderscheiding. En dan nog zo’n hoge ook’’, reageerde hij.

Quote

Potverdo­rie. Een koninklij­ke onderschei­ding. En dan nog zo’n hoge ook

Frits de Vries

De Vries kreeg de onderscheiding niet alleen toegekend voor zijn jarenlange inzet voor Schuttevaer. Hij stond in 1982 ook aan de wieg van de Alphense duikvereniging Atlantis en is daar sinds 1996 duikinstructeur en bestuurslid.

En of De Vries en zijn vrouw Joke het nog niet druk genoeg hebben, is hij ook betrokken bij de jaarlijkse aftrap van het watersportseizoen Boot Holland. Sinds 2007 zet hij zit – via Schuttevaer – ook in voor de veiligheid op het water als het gaat om de combinatie van beroeps- en recreatievaart: ‘Varen doe je samen’. Dat project is toch wel ons kindje, aldus De Vries.

Henk van Laar, de voorzitter van de afdeling Rijnstreek van BNL Schuttevaer roemt De Vries om zijn kennis van zaken. ,,Hij is onze wandelende encyclopedie.’’ 

Bang dat de Alphenaar nu op zijn lauweren gaat rusten, hoeft men echter niet te zijn. De Vries: ,,Het is bij mij net als bij schepen: behoud door gebruik.’’

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.