Volledig scherm
Marinus van Termeij © Martin Sharrott Fotografie

Rinus (91) krijgt zijn kleine boiler

Rinus Van Termeij (91) uit Bodegraven kan weer fatsoenlijk afwassen, want hij krijgt zijn vurig gewenste kleine boiler. Woningcoöperatie Mozaiek Wonen plaatst de boiler bovendien zo dat de wasbak vrij is en Van Termeij niet langer zijn hoofd stoot .

Eerder deze week deed Van Termeij, bewoner van Rijngaarde, zijn verhaal in de krant. Geëmotioneerd vertelde hij hoe hij was opgezadeld met een 'joekel' van een boiler en van het kastje naar de muur werd gestuurd om die te laten vervangen door een kleinere. Mozaïek Wonen laat weten een kleinere boiler te plaatsen en op een betere plek. Van Termeij is tevreden en wil nu vooral rust.

De Woonbond, de landelijke belangenvereniging van huurders en woningzoekenden, laat bij navraag weten dat de situatie van Van Termeij niet vaak voorkomt en adviseert in vergelijkbare situaties er met de verhuurder uit te komen. 

Energie

,,Op basis van formaat alleen is er geen juridische grond om te eisen dat de boiler wordt vervangen. Een grotere boiler verbruikt wel meer energie en op basis daarvan zou een huurder juridisch een punt kunnen maken, maar hoe een rechter hier naar kijkt is zeker geen uitgemaakte zaak", laat een woordvoerder weten. ,,Breed gezien zijn vragen over rechten van een huurder bij onderhoud aan de woning wel iets waar onze Huurderslijn (telefonische juridische hulpdienst) veel over wordt gebeld.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.