Volledig scherm
De brandweer blust de in brand gevlogen oude stadsverwarmingsbuizen op het terrein van Van Schip. © 112HM

Rook van brand bij Alphense metaalverwerker Van Schip in wijde omtrek te zien

Bij metaalverwerker Van Schip aan de Bronsweg in Alphen is vanmiddag brand uitgebroken. Op het terrein vlogen volgens de brandweer oude stadsverwarmingsbuizen in brand. Daarbij kwam veel rook vrij die in de wijde omtrek van Alphen te zien was.

De rook was tot aan Zwammerdam te zien. De buizen lagen buiten op het terrein van het Alphense bedrijf toen de brand uitbrak, die iets na 16.00 uur werd gemeld. Volgens het personeel ontstond bij het knippen van het ijzer wrijving, waardoor de oude verwarmingsbuizen in brand vlogen. Het personeel werd allereerst door de brandweer van het terrein gestuurd, maar kon vrij snel weer terug naar binnen.

De Bronsweg en een deel van de Kalkovenweg werden tijdelijk afgesloten. De brand was rond 16.50 uur onder controle. De brandweer schaalde vanwege de omvang op naar middelbrand, zodat meer materieel ter plaatse kwam om de brand te kunnen bestrijden.

Bij de Alphense metaalverwerker brak in het verleden vaker brand uit. In 2015 vloog er een machine in brand, waarbij zich mogelijk explosies hebben voorgedaan.

Volledig scherm
De rook die bij de brand vrijkomt is in de wijde omtrek te zien. © 112HM