Volledig scherm
Sam van der Loo opnieuw kampioen © Hanno van der Loo

Sam van der Loo (17) uit Boskoop opnieuw Nederlands jeugdkampioen volleybal

Voor het tweede opeenvolgende jaar is de Boskoopse volleyballer Sam van der Loo (17) Nederlands kampioen geworden met het A1-jongensteam van Inter Rijswijk. 

Nadat eerder het kampioenschap in de topklasse van de regio West was behaald, werd in Eindhoven gespeeld tegen de kampioenen van de regio’s Noord (Lycurgus Groningen), Oost (Voorsterslag/VC Zwolle) en Zuid (Next Volley Dordrecht). Door twee overwinningen en een gelijkspel in de poulefase haalde het team de finale. Daarin verloren de spelers de eerste set (17-25), maar tegenstander Next Volley werd vervolgens met setstanden 25-15 en 15-11 alsnog verslagen. 

Als aanvoerder van het team mocht Sam tijdens de huldiging de kampioensschaal in ontvangst nemen. Het zaalseizoen is voor Sam nog niet voorbij, want momenteel traint hij op Papendal met de selectie van Jeugd Oranje. 

Binnenkort wordt bekend of hij behoort tot de 12 jongens die Nederland zullen gaan vertegenwoordigen op het jaarlijkse achtlandentoernooi, dat van 10 tot en met 14 juli in Italië plaats heeft.