Volledig scherm
Helemaal Top. Sander Verburg staat rechts. © Danielle Verweij

Sander Verburg wordt ‘supersub’ bij zangtrio Helemaal Top

De opstelling van zangtrio Helemaal Top verandert: Sander Verburg behoort na de kerstshows van komend weekeinde niet meer tot de ‘vaste drie’; zijn plek wordt ingenomen door Peter Bouwman.

,,Gelukkig blijft Sander wel bij ons als invaller”, zegt Pieter-Jan Geerlof. Hij en Toine Kremer begonnen met Verburg zo’n twaalf jaar geleden aan Helemaal Top.

Het trio doet zo’n honderd optredens per jaar, dat zijn er ook weleens honderdveertig geweest. Dat Verburg het rustiger aan wil doen, komt niet als een verrassing. Geerlof: ,,Simpel gezegd trok Sander het gewoon niet meer. Mensen denken misschien dat wij alleen maar hoeven zingen, maar er komt veel meer bij kijken. En we hebben er alle drie gewoon ons werk naast. Sander moest steeds vaker afzeggen. Nog voordat wij het er met hem over wilden gaan hebben kwam hij zelf al met het voorstel om plaats te maken.”

In een interview met AD Groene Hart twee jaar geleden zei Verburg al dat Helemaal Top veel tijd kostte. ,,Ik heb een baan, mijn vrouw werkt ook en we hebben drie kinderen. Ik wil tijd voor mijn gezin.” Geerlof: ,,Dat krijgt hij nu. Van het afscheid gaan we iets moois maken.”