Volledig scherm
Editha Takken-Bergkotte met een stapel hoesjes. © Peter Franken

Schaatshoesje met je eigen naam erop

Met het einde van het schaatsseizoen langzaam in zicht, breken voor Editha Takken-Bergkotte weer drukke tijden aan.

De eigenares van het bedrijf Scatecovers.nl ontwerpt en maakt speciale hoezen met eigen naam of naam van de vereniging erop. De Alphense doet alles zelf. Van ontwerp tot verzending. ,,Hiermee hou ik alles in eigen hand en kan ik de spullen ook snel verzenden.''

Een groeiend aantal schaatsclubs in het Groene Hart geeft deze bijzondere en hippe hoesjes steeds vaker weg. Bijvoorbeeld als cadeau aan trainer(s) of afzwaaiende leden.

Takken-Bergkotte begon twee jaar geleden met haar bedrijf aan huis. Sindsdien weten diverse schaatsverenigingen haar te vinden, waaronder die in Woubrugge, Hoogmade, Boskoop en Waddinxveen. De schaatshoes is een soort badstof sokje dat over de ijzers kan worden geschoven.

Piek

Takken-Bergkotte is zelf jaren actief geweest in de schaatssport. Ze is lid van STC De Rijnstreek in Alphen. ,,Ik heb vroeger zelf veel geschaatst.'' Bij haar eigen vereniging lanceerde ze de hoesjes voor het eerst. Als presentje voor de vrijwilligers. Dat was zo'n succes dat ze ermee doorging.

Ze ziet niet alleen een piek in de opdrachten aan het eind van het schaatsseizoen, maar ook rond Sinterklaas, Kerstmis en in de aanloop naar het nieuwe schaatsseizoen (augustus en september), wanneer het bij veel schaatsers weer begint te kriebelen.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.