Volledig scherm
Gert-Jan Schotanus. © Martin Sharrott Fotografie

‘Schotanus hoeft niet helemaal naar Spanje voor studiereis’

Waarom een studiereis naar  het Spaanse Málaga, terwijl je net zo goed naar bijvoorbeeld Arnhem kunt gaan? RijnGouweLokaal plaatst vraagtekens bij de studiereis van sportwethouder Gert-Jan Schotanus naar Málaga. 

Nieuw Elan-wethouder Schotanus neemt deel aan een studiereis van de Vereniging Sport en Gemeenten regio West. Met die club verblijft hij van 3 tot en met 6 april in het Zuid-Spaanse Málaga. Die stad is uitgekozen vanwege haar kandidaatschap voor de titel van Europese sporthoofdstad van 2019. De reizen worden georganiseerd om kennis op te doen van de manier waarop sport en bewegen buiten Nederland wordt beleefd. 

City of Sport

Maar Schotanus, die bezig is met een nieuwe sportvisie, kan net zo goed inspiratie in Nederland opdoen, vindt RijnGouweLokaal, die er vragen over aan het college van b en w stelt. RGL stipt aan dat Arhnem in 2018 Europese Sportstad was. Noordwijk was bovendien European City of Sport 2017. 

,,De wethouder hoeft voor studie en inspiratie niet helemaal naar Spanje. Arnhem lijkt toch iets meer op Alphen dan Málaga", aldus fractievoorzitter Ank de Groot. ,,Málaga is, met ruim 550.000 inwoners en een stadion voor voetbal en atletiek, niet te vergelijken met Alphen.” De Groot vraagt zich verder af of het ‘even op en neer vliegen’ naar de Andalusische stad wel past bij de duurzame ambities van Alphen.