Volledig scherm
PREMIUM
Marte Jongbloed maakt furore als kinderboekenschrijfster en is daarnaast juf op de Goudse basisschool De Bijenkorf. © Sandra Zeilstra

Schrijfster en juf Marte heeft één doel: kinderen aan het lezen brengen

VERHALENVERTELLERKinderen aan het lezen brengen én houden, dat is de missie van Marte Jongbloed (49) uit Stolwijk. Dat doet ze als succesvol kinderboekenschrijfster en sinds kort als juf van groep 7 op de Goudse basisschool De Bijenkorf.

Het lijkt een heel gewoon tafereel: een juf die haar klas voorleest, maar in groep 7 van basisschool De Bijenkorf ligt dat toch net anders. Het boek dat 'juf Marte' leest, is haar eigen werk: De Bullenbakbaas, het onlangs verschenen eerste deel uit de nieuwe Wies & Oma Wisse-serie. Terwijl Jongbloed voorleest, lachen een paar leerlingen. Net als haar voorgaande, succesvolle trilogie over het jongetje Herre zit ook dit boek vol met humor en grappige gebeurtenissen en personages. "Het is mooi om de reacties van kinderen in de praktijk te zien. Die zijn vaak heel verrassend. Dan lees ik iets voor dat ik zelf heel grappig vind en dan blijft het ijzingwekkend stil en om een andere, voor mij gewone zin, liggen ze dubbel."