De politie zocht in de wijk naar de dader van de beroving.
Volledig scherm
De politie zocht in de wijk naar de dader van de beroving. © Josh Walet

Schrik bij bewoners Klompéstraat in Alphen na beroving bij de voordeur

Bewoners van de Marga Klompéstraat in Alphen zijn erg geschrokken van de beroving die een zogenaamde Marktplaats-koper pleegde.

De ongeveer 1.85 meter lange man met donker, naar achteren gekamd haar haalde vrijdagavond rond half negen plotseling een wapen tevoorschijn en dwong het echtpaar een sieraad af te geven. De politie zette een grootscheepse zoektocht in de woonbuurt en het tegenovergelegen Weteringpark op, maar kon hem niet vinden.

De getroffen bewoners willen beslist niets over het voorval kwijt. De Alphenaar is deze zaterdag duidelijk nog aangeslagen en wil geen vragen beantwoorden. In plaats daarvan gaat de deur rap weer op het nachtslot.

Een buurman kan zich de schrik goed voorstellen. ,,Tja, Marktplaats, het is wat hè? Ook wij waren net bezig om wat spullen erop te zetten. Maar je weet niet altijd wat je aan de deur krijgt. We hebben over dat soort vragen wel nagedacht. In ieder geval zet ik nog een haak op de deur, zodat ongewenst bezoek niet zomaar binnen kan komen.’’

Risico’s zijn nooit uit te sluiten, beaamt hij. Van je huis een vesting maken, daar voelt hij niet zoveel voor. ,,We wonen hier pas. De vorige eigenaar had een compleet camerasysteem geïnstalleerd. Dat is het andere uiterste. Maar wat voorzorgsmaatregelen nemen kan geen kwaad. Zo’n haak op je de deurpost. Of een spionnetje in de voordeur monteren. Dat kan toch handig zijn om te zien wie er voor de deur staat.’’

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195