Volledig scherm
Van der Voorn (links) in duel met een CSW-er © Orange Pictures

Sebastiaan van der Voorn wil TAVV als eersteklasser achterlaten

INTERVIEWSebastiaan van der Voorn is bezig aan zijn laatste duels voor TAVV. De Nieuwkoper speelt volgend seizoen voor de club uit zijn dorp. Hij wil afsluiten met promotie naar de eerste klasse.

Quote

Nieuwkoop lijkt weer terug te gaan naar het oude niveau

Sebastiaan van der Voorn

De afgelopen weken kreeg Sebastiaan van der Voorn steeds vaker de vraag: waarom ga je weg bij TAVV? Het antwoord is simpel: ,,Nieuwkoop is en blijft mijn cluppie." De 22-jarige middenvelder van TAVV vertrok drie jaar geleden bij Nieuwkoop toen de destijds zondag-eersteklasser voor het zaterdagvoetbal koos en in de vierde klasse onderaan de ladder moest beginnen. Ook brak hij in het laatste jaar op zondag zijn enkel. ,,Ik wist niet of het nog ging lukken, maar ik wilde liever op een goed niveau blijven voetballen en koos voor TAVV. Een dorpsclub past beter bij mij dan Argon en ARC, waar ik ook mee sprak. Bij TAVV heb ik een leuke tijd gehad, maar ik ben een echte Nieuwkoper en kom nog vaak bij de club. Ik ken al die gasten vanuit mijn jeugdperiode bij Nieuwkoop en mijn twee selectiejaren daar. Nieuwkoop lijkt weer terug te gaan naar het oude niveau. Ik denk dat ik de juiste speler ben om een handje te helpen."

Twee seizoenen geleden toonde Jodan Boys interesse in Van der Voorn. Een jaar geleden kwam daar Alphense Boys bij. Toen koos hij echter voor zijn studie. Eigenlijk hoopte hij dit seizoen wél een stap hogerop te doen. ,,Dat is helaas niet gelukt", zegt hij. ,,Toen ben ik gaan twijfelen en nadenken, waarna ik uitkwam bij Nieuwkoop."

Flow

Krijg je geen spijt als TAVV naar de eerste klasse promoveert? Ook die vraag moest Van der Voorn de afgelopen tijd vaak beantwoorden. ,,Ik heb nu mijn keuze gemaakt en daar sta ik achter. Ik wil goed afsluiten en dat kan het beste met een promotie. Dan is dit seizoen geslaagd: promotie met TAVV en terug naar Nieuwkoop."

De tweedeklasser uit Ter Aar begint de nacompetitie morgen thuis tegen eersteklasser Roda'46, dat vorige week met 0-3 werd verslagen door Montfoort. ,,Roda'46 zit in een dip", denkt Van der Voorn. ,,Wij zitten in een goede flow en hebben vorige week Veensche Boys met 6-0 van het veld geveegd. De nacompetitie leeft bij TAVV. We zijn gemotiveerd. Daarnaast zijn we slimmer en volwassener dan vorig seizoen", doelt hij op de mislukte nacompetitie van een jaar geleden. ,,Wel moeten we letten op de gele kaarten. Er staan meer spelers wel dan niet op scherp."

Niet ideaal

Ook zijn nieuwe club, derdeklasser Nieuwkoop, start morgen in Poeldijk tegen Verburch in de nacompetitie. Nieuwkoop kan na de zomer wellicht op hetzelfde niveau uitkomen als TAVV. ,,Dat zou helemaal mooi zijn", reageert Van der Voorn. Maar hij denkt niet dat dat ideaal is. ,,Om met de jonge gasten van Nieuwkoop een sterk team op te bouwen zou het niet erg zijn als de club in de derde klasse blijft. Dat is voor de ontwikkeling beter dan onderin de tweede klasse meedraaien. Dan kun je later alsnog promoveren en heb je er langer plezier van."