Volledig scherm
Woningcorporatie Mozaiek Wonen directeur-bestuurder Ron de Haas © Van der Torren Fotografie

Senioren voelen zich niet meer veilig in eigen huis in Rijngaarde

Oudere bewoners van seniorenappartementen bij dienstencentrum Rijngaarde in Bodegraven voelen zich niet meer veilig in hun eigen huis. 

Nachtelijke inbraken en pogingen daartoe zouden zelfs aanleiding zijn voor behoorlijke onrust, zo hebben ze op verschillende manieren kenbaar gemaakt.

Daarnaast zeggen de bewoners de laatste tijd ook veel last te hebben van babbeltrucs, waarbij eveneens sprake is van diefstal van sieraden en geld. Vorige week was er weer een poging tot inbraak. De gewaarschuwde politie kon daarvoor een verdachte aanhouden. Ook zouden er sommige tijdelijke huurders zijn die voor overlast zorgen.

Mozaïek Wonen en de politie laten weten bekend te zijn met de klachten van de bewoners. De overlast zou worden veroorzaakt door steeds dezelfde man die op allerlei manieren probeert Rijngaarde binnen te komen om er te slapen. Hij zou inmiddels een kamer elders hebben gevonden.

,,Wij adviseren de bewoners goed te luisteren wie er buiten via het bellenbord aanbelt en niet zomaar open te doen", aldus de corporatie die zegt er alles aan te willen doen de veiligheid voor de bewoners te vergroten. Er is overigens geen camera bij het bellenbord.

Voorlichting

Eerder is er al door Mozaïek Wonen samen met de bewonerscommissie en de wijkagenten een voorlichtingsbijeenkomst gehouden om bijvoorbeeld op het gevaar van babbeltrucs te wijzen. Voorts wordt voor de veiligheid van de bewoners de algemene toegangsdeur van Rijngaarde dagelijks gesloten tussen 21.00 en 07.00 uur. Bezoekers kunnen dan alleen naar binnen met een sleutel of wanneer de deur wordt open gedaan na het aanbellen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195