Volledig scherm
Portret Kees van der Staaij van kunstenaar ESFP Stencils uit Arnhem hangt op AlphenArt © AD

SGP-er Van der Staaij afgebeeld met regenboogstropdas op kunstwerk

Het portret ‘One Love’ van Benthuizenaar en SGP-leider Kees van der Staaij is een van de blikvangers van kunstevenement AlphenArt dat van 9 tot en met 12 mei wordt gehouden in het centrum van Alphen.

Het portret hangt in het voormalige V&D-pand, dat ingericht is als tentoonstellingsruimte.

Het kunstwerk draagt als titel ‘One Love’ en is van de hand van kunstenaar ESFP Stencils uit Arnhem. Het portret verwijst naar de stellingname van de orthodoxe christen Van der Staaij over liefde tussen mensen van het zelfde geslacht.

Nashville

Begin dit jaar werd bekend dat Van der Staaij, samen met tientallen predikanten, de zogenoemde Nashville-verklaring heeft ondertekend. In die verklaring worden homoseksualiteit en transgenderisme afgewezen en wordt de suggestie gewekt dat mensen hiervan kunnen genezen.

De kunstenaar heeft Van der Staaij afgebeeld met een stropdas in de kleuren van de regenboog, symbool van voor tolerantie. AlphenArt wordt gesubsidieerd door de gemeente Alphen. Op de expositie in het voormalige V&D-pand is werk te zien van onder andere Maria van Doornik, Saskia Vergunst, de Utrechtse Kabouter, Boukje van Iperen en Machiel van der Schoot. 

Hans van Kuijk, SGP-raadslid in Alphen. staat pal achter zijn politiek leider. Van Kuijk stemde onlangs dan ook tegen het anti-discriminatiebeleid van regenbooggemeente Alphen. ,,Wij zijn voorstander van de klassiek christelijke visie op huwelijk en gezin. Om die reden staan wij anders tegenover uitingsvormen van LHBTi-ers’'. Daar wil Van Kuijk het bij laten, laat hij desgevraagd weten.

Volledig scherm
Muur met kunstwerken van AlphenArt. © AD
Volledig scherm
Kunstwerk Summertime van Saskia Vergunst op AlphenArt. © AD
Volledig scherm
Grafitti-kunstwerk van OX-ALIEN op AlphenArt. © AD