Siem (79) is al 50 jaar sportmasseur: 'Mijn handen zijn me heilig'

VideoIn het harnas sterven, dat wil sportmasseur Simon van 't Wout (79) het liefst. De Alphenaar heeft al 50 jaar zijn diploma, kon er geen goed belegde boterham mee verdienen, maar doet het nog steeds met passie.

Quote

Henk Angenent hoefde het niet te doen nadat hij de Elfsteden­tocht won, maar hij noemde mij bij zijn huldiging

Simon van ‘t Wout

Hij heet Simon, maar iedereen noemt hem Siem. Hij groeide op in het Rode Dorp, een Alphense arbeidersbuurt. Zo'n plek waar iedereen elkaar kent en groet en waar je als kind lol had met voetballen, op straat spelen en slootjespringen. ,,Toen was het rondom het Rode Dorp nog allemaal polder.‘’

Je had wel het 'stempel eenvoudig' als je uit het Rode Dorp kwam. Veel jongeren gingen de bouw of daarvoor de dakpannenfabriek in, omdat ze geld wilden verdienen en geen zin hadden in lang leren. Hadden ze salaris, dan konden ze de kroeg in. Bij Siem liep het anders. ,,Ik was te braaf. Als mijn vrienden het café in gingen, ging ik naar huis, radio luisteren. Ik ben nog steeds dol op muziek.'' Was zijn pa kroegbaas geweest, dan was hij net als René Froger zanger geworden, denkt Siem. Hij deed ooit auditie bij artiestenduo De Spelbrekers, bekend van de hit Oh, wat ben je mooi. Zij vonden hem niet goed genoeg om hem onder hun hoede te nemen.