Slechts twee kijkers bij vroege Formule 1-ontbijt in budgethotel Hazerswoude

VideoDon van der Voort (54) had zich uitgesloofd. De eigenaar van het budgethotel Groenendijk in Hazerswoude-Rijndijk had vanochtend vanaf 6.00 uur twee extra tv-schermen geregeld en een uitgebreid ontbijtbuffet klaar staan: warme broodjes, roerei, jus d’orange en verse koffie. Wat hem betreft konden de Formule 1-fans komen. Ze kwamen: welgeteld twee. Beiden gasten van zijn hotel aan de Rijndijk.

Voor Van der Voort, zelf ook een fervent Formule 1-kijker, was de pret er zeker niet minder om. ,,Ik kan thuis blijven en dan de tv aanzetten, maar ik kan het ook hier doen. Hoef ik niet alleen te kijken,’’ zegt hij, terwijl nog druk is met het klaarmaken van het ontbijtbuffet.

Op dat moment zit Jack al enige tijd aan de bar van het familiehotel. Turend naar de drie tv-schermen, waar uitgebreid verslag wordt gedaan van de eerste grand prix van dit jaar. Jack komt uit Noord-Ierland. Hij woont al twee jaar in het hotel, vertelt hij. Jack (43) heeft vanochtend speciaal zijn wekker gezet om te kunnen kijken. Hij is, hoe kan het anders, fan van regerend wereldkampioen en Engelsman Lewis Hamilton.

Tekst gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
formule 1 kijken bij hotel in hazerwoude rijndijk het was niet heeeel erg druk[foto ricardo smit]. © foto ricardo smit

Scheiding

Even later schuift de tweede kijker aan, Ronald Buitendijk. Ook hij woont in het hotel. Sinds zijn scheiding, drie maanden geleden. Hij gaat ook altijd kijken naar de Formule 1. Met dank aan Max Verstappen. ,,Zonder Max Verstappen had ik hier niet gezeten,’’ gebiedt de eerlijkheid hem te zeggen. ,,Met meerderen kijken is veel gezelliger.’’ Buitendijk is Leidenaar en in Hazerswoude beland, omdat hij in zijn woonplaats geen goedkope woonruimte kan vinden. ,,Het is hier veel goedkoper.’’

Het idee voor een Formule 1-ontbijt ontstond anderhalve week geleden spontaan bij Van der Voort, die al sinds 1988 eigenaar is. ,,Ik heb besloten het gewoon te doen.’’ Het gaat hem niet om de inkomsten, benadrukt de hotelbaas. Neemt niet weg dat hij het jammer vindt dat er ondanks meerdere toezeggingen, niet meer kijkers kwamen.

Vaders

,,Ik denk dat 6.00 uur nog te vroeg is. Ik had gehoopt dat een paar vaders met zoon zouden komen, zodat moeder nog lekker door kan slapen. Je weet het toch nooit van tevoren. Het organiseren van zoiets vind ik al leuk. Het gaat mij om de voorpret. Als ik wist dat er maar twee kijkers zouden komen, had ik niet zo’n uitgebreid buffet gemaakt,’’ lacht hij.

De tegenvallende opkomst schrikt de hotelbaas niet af. Dit seizoen zijn er nog twee Formule 1-races die ’s ochtends beginnen. Op 14 april in China en 13 oktober in Japan, heeft hij uitgezocht. Ook dan zijn Max Verstappen- en autofans weer welkom, verzekert hij.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195