Volledig scherm
De 4-jarige Lotte bezoekt met haar oma de met sluiting bedreigde kinderboerderij in het Bospark © Martin Sharrott Fotografie

Sluiting Bospark in Alphen lijkt van de baan

De kinderboerderij in het Alphense Bospark kan open blijven. Een meerderheid van de commissieleden liet gisteravond weten tegen de voorgestelde sluiting te zijn.

Het college wordt door de commissieleden opnieuw aan het werk gezet. Wethouder Leo Maat, die vanwege ziekte afwezig was, moet eerst vele vragen beantwoorden, voor er gestemd kan worden over het voorstel om de kinderboerderij te sluiten.

Eén ding is echter wel duidelijk: de commissieleden zijn fel tegen die sluiting. ,,Als de bouwkosten van de bibliotheek hoger uitvallen doet het college er geld bij en de portemonnee wordt getrokken voor Castellum", sprak Iris van der Kolk van de SP. ,,Als het om wegen en gebouwen gaat, kan het allemaal doorgaan. De bedragen die hiermee gemoeid zijn, staan in geen verhouding tot het bedrag dat nodig is voor de kinderboerderijen."

Andere leden noemden voorbeelden waarom de kinderboerderij niet gemist kan worden. Onder meer de mogelijkheid voor maatschappelijke stages en educatie zijn volgens hen van groot belang voor Alphen.

Toegang betalen

Bram Strookman van BeterAlphen stelde voor dat de wethouder onderzoekt of het mogelijk is een klein bedrag te vragen voor het bezoeken van de dierenweide. Ook wilde hij weten of er voldoende sponsors zijn, of dat er op dat vlak nog winst te behalen is.

Wethouder Kees van Velzen, die zijn collega verving, noteerde de vragen en beloofde op zoek te gaan naar de antwoorden. ,,Het is een beladen onderwerp en het is duidelijk dat de raad anders wil dan het college voorstelt."

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195