Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers Silke van den Hoek (bediening) en Dion de Bruin - werkzaam in de keuken - van grand café Eight in Alphen. © Frank de Roo

Smaakvol, maar het mag wat minder slordig bij Eight in Alphen

De Gouden PollepelEight. Veel verser kan het in een restaurant naar eigen zeggen niet zijn. Bij de bestelling wordt belangrijke informatie ons onthouden. Onachtzame inkoop beperkt de keuze nog verder. De smaken zijn gelukkig wel in orde.

'Echt alle producten die we bij Eight serveren, zijn dagvers. Vers gevangen. Vers gebakken. Vers gesneden. Vers bereid." Zo prijst het Alphense grand café zichzelf op de website aan. En ook op de menukaart regent het vers. Een gekookt eitje is er zelfs kakelvers.

  1. Wilde westen in Rijnsaterwoude: sluipverkeer leidt tot wantoestanden

    Wilde westen in Rijnsater­wou­de: sluipver­keer leidt tot wantoestan­den

    Toeterende bestuurders, automobilisten die op de brug over de Leidsche Vaart met hun neuzen tegen elkaar staan en elkaar uitschelden. Het anders zo rustige dorp Rijnsaterwoude is drie ochtenden per week een tweede ‘Maaskantje’ geworden. De drukte op de Herenweg door het sluipverkeer vanaf de N207 is tijdens de ochtendspits zelfs zo groot geworden, dat bewoners niet eens meer vanuit hun huizen de straat op kunnen.