Volledig scherm
Vader en dochter Jimmy en Victoria van Delft in het speeltuintje voor hun huis © Merel Klijzing

‘Snel buurtoverleg over vernieuwing speeltuinen’

De ontmanteling van afgekeurde speeltuinen in Alphen en omliggende dorpen gaat door, ondanks de weerstand van omwonenden in sommige gevallen.

Volgens verantwoordelijk wethouder Gert-Jan Schotanus (openbare ruimte, Nieuw Elan) gaat de veiligheid voor alles. ,,Het is onverantwoord om nu te stoppen en gevaarlijke speeltoestellen niet weg te halen.”

De gemeente heeft her en der nogal wat schrik en woede over zich heen gekregen toen halsoverkop speeltuinen werden ontmanteld. Dat was nodig omdat bij de jongste inspectie bleek dat speeltoestellen in 31 speeltuinen ronduit onveilig waren.

Ginet Groep (SP) en Anouk Noordermeer (VVD) vinden dat Alphen best meer oor mag hebben voor het protest van bijvoorbeeld de bewonersgroep aan de Marsstraat in Hazerswoude. Dat belooft Schotanus te doen. Maar of hij nog voor de jaarwisseling met deze groep in gesprek kan, is nog onzeker.

De wethouder moet bovendien snel met z'n nieuwe speeltuinenplan voor de dag komen, vindt Noordermeer. ,,Hij heeft voortvarendheid in het opruimen getoond, laat hij nu ook snelheid maken met het vaststellen van het beleid met daarbij de inspraak over de inrichting.‘’

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit het Groene Hart?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195