Volledig scherm
Kinderen kijken in het Alphense zwembad Aquarijn een film, vanaf opblaasfiguren. Burgemeester en wethouders van Alphen komen binnenkort met een plan voor de toekomstige exploitatie van zwembaden Aquarijn en De Hoorn. © Ricardo Smit

Snel duidelijkheid over toekomst Alphense zwembaden

Er komt snel duidelijkheid over de toekomst van de Alphense zwembaden Aquarijn en De Hoorn. Wethouder Gert-Jan Schotanus (Nieuw Elan, sport) komt binnenkort met een plan, bevestigt een woordvoerster van de gemeente Alphen.

Afgelopen voorjaar discussieerde Schotanus met de gemeenteraad over de financiële problemen bij De Thermen 2, de beheerder van de zwembaden. Op dat moment was er een tekort van bijna drie ton en vroeg de beheerder de subsidie voor dit jaar toch niet te verlagen (van 1,75 naar 1,5 miljoen euro), zoals eerder met de gemeente was afgesproken. Directeur Remco Pielstroom van De Thermen 2 zei destijds dat de baden nog pakweg maximaal zes maanden door konden draaien als er niet zou worden ingegrepen. Hij wilde geen tarieven verhogen of de baden vaker dicht houden.

De Thermen 2 zingt het tot eind dit jaar wel uit, zegt Pielstroom nu. ,,We krijgen onze subsidie in partjes, die voor het laatste kwartaal is net binnen. We hebben gelukkig wel met de gemeente afgesproken dat we de huur later mochten betalen. Dat gaat maar om een paar dagen.”