Volledig scherm
Tim van Elswijk samen met Iris van der Kolk in actie. Ze plakten posters tegen leegstand op de ruiten van een pand bij het Alphense station. © foto ricardo smit

SP-fractielid van de sokken gereden en breekt sleutelbeen; daders rijden door

Bij een aanrijding met een scooter heeft SP-raadscommissielid Tim van Elswijk (21) zijn sleutelbeen gebroken en moet worden geopereerd. SP is woest om het feit dat de daders doorreden.

Van Elswijk werd donderdagavond rond elf uur ‘s avonds van zijn fiets gereden door scooters, ter hoogte van het hoofdkantoor van Zeeman in Alphen. Hij was die avond met raadslid Iris van der Kolk een campagne aan het bespreken - ironisch genoeg over het open houden van de huisartsenpost in Alphen. Van Elswijk ging terug naar zijn huis in Boskoop, maar werd geschept en sloeg over de kop. De daders reden vervolgens door.

Quote

De mentali­teit van die knakkers stoort me

Harre van der Nat

Nummerbord

Twee medewerkers van Zeeman hielpen hem overeind. Van der Kolk bracht hem naar het ziekenhuis, waar bleek dat hij zijn sleutelbeen had gebroken. Daaraan wordt hij dinsdag geopereerd. Ook had hij last van zijn hoofd, nek en ribben, maar dat wordt nog onderzocht.

Onbegrijpelijk dat de scooterrijders niet stopten, zegt fractievoorzitter Harre van der Nat. ,,Het is nu Tim, maar het maakt geen biet uit wie het is. De mentaliteit van die knakkers stoort me. Je deugt niet als je een gewond persoon laat liggen na een ongeluk, of je nu schuldig bent of niet. Je stopt”, zegt hij. ,,Ze keken nog of ze schade hadden aan de scooter en reden toen weg zonder naar Tim om te kijken. De twee mensen van Zeeman zagen nog dat ze het achterlicht uitdeden, zodat het nummerbord niet herkend kon worden.”

Van Elswijk, loodgieter van beroep, was net begonnen bij zijn nieuwe baas. Hij gaat aangifte doen. ,,Dat adviseerde de verbolgen motoragent hem ook.” 

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.