Volledig scherm
Vorig jaar was het al puffen bij de huttenbouw bij Speeltuinvereniging Kindervreugd (archieffoto). De komende dagen gaat de Alphense speeltuin zelfs dicht vanwege de tropische hitte. © Peter Franken

Speeltuin Kindervreugd in Alphen dicht omdat speeltoestellen gloeiend heet worden

Speeltuin Kindervreugd in Alphen blijft de komende dagen gesloten, vanwege de hitte. Het bestuur zegt dat de speeltoestellen zo heet worden, dat het onverantwoord is om de kinderen er te laten spelen. 

Quote

De speeltoe­stel­len worden kokend heet, dat risico willen we niet nemen

Arie van Vliet, Bestuurder en vrijwilliger bij speeltuin Kindervreugd

,,Straks verbranden de kinderen zich nog", reageert Arie van Vliet. ,,De glijbaan wordt zo heet, misschien wel 60, 70 graden. Kinderen komen allemaal in korte broekjes. De speeltoestellen worden kokend heet, dat risico willen we niet nemen.”

Vorig jaar is de speeltuin aan de Hugo de Grootstraat ook al eens dicht gebleven, vanwege zomerse temperaturen. ,,Het is gewoon te gevaarlijk. We hebben wel eens gedacht om water neer te zetten om mee te spelen. Maar als ze in zwembroeken van de glijbaan gaan, gaan ze nog harder en krijg je daar ongelukken door."

Buurtbewoners reageren volgens Van Vliet vol begrip op de beslissing. ,,Met dit weer zit iedereen toch bij het zwembad.”

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195