Volledig scherm
Foto ter illustratie. © vv Heeswijk

Sportverenigingen in Kaag en Braassem nemen kunstgrasvelden over

In Kaag en Braassem liggen zes kunstgrasvelden, waar nu nog de gemeente zelf voor verantwoordelijk is. Dat gaat veranderen; de verschillende (voetbal)verenigingen nemen de zorg voor en het onderhoud van die velden over. Tenminste; voor de komende dertig jaar. In ruil daarvoor betaalt Kaag en Braassem een afkoopsom zodat die velden te zijner tijd ook vervangen kunnen worden.

Ook de zorg voor andere objecten, zoals sportkantines, wordt overgedragen aan de buitensportverenigingen. Kaag en Braassem betaalt voor ieder kunstgrasveld een afkoopsom en daarnaast moet iedere vereniging nog extra wensen uitonderhandelen met de gemeente. Stichting Beheer Gemeentelijke Buitensportaccommodaties betaalt mee aan de toekomstige vervanging van de kunstgrasvelden.

Verantwoordelijkheden

Toch is de gemeente niet helemaal af van haar verantwoordelijkheden. Bij grote en onverwachte wijzigingen, zoals een besluit van de rijksoverheid om alle kunstgrasvelden met rubberen korrels vanwege gezondheidsgevaar te vervangen, kunnen de clubs weer bij de gemeente aankloppen. 

De verenigingen zelf blijven verplicht om hun velden en faciliteiten ook open te stellen voor 'maatschappelijke doelstellingen', zodat hockeyvelden en voetbalvelden niet alleen voor deze sporten gebruikt worden.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195