De entree van het St. Antonius ziekenhuis in Woerden.
Volledig scherm
De entree van het St. Antonius ziekenhuis in Woerden. © St. Antonius ziekenhuis

St. Antonius Ziekenhuis pakt de draad weer op

Langzamerhand worden in het St. Antonius Ziekenhuis de afspraken, behandelingen en operaties die uitgesteld waren door de coronacrisis weer opgepakt. Het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis neemt steeds verder af. 

De coronamaatregelen blijven wel gehandhaafd. De zorgaanbieder voorkomt dat er volle wachtkamers ontstaan, zodat iedereen in het ziekenhuis voldoende afstand tot elkaar kan houden. Ook wordt de coronazorg strikt gescheiden van andere zorg. ,,Hierdoor kunnen we helaas niet iedereen meteen helpen; we gaan de zorg stap voor stap oppakken”, laat het ziekenhuis weten. 

De afgelopen weken zijn alleen patiënten geholpen die binnen twee weken medische zorg nodig hadden. Er wordt begonnen met de uitgestelde zorg en met patiënten die normaal gesproken binnen een maand zorg nodig hebben. De bedoeling is in juni de zorg verder uit te breiden. 

Andere look

De locaties in Woerden, Nieuwegein en Leidsche Rijn zien er anders uit; er zijn diverse 1,5 metermaatregelen getroffen. Stickers wijzen op de 1,5 meterafstand en geven looproutes aan die ervoor moeten zorgen dat mensen voldoende afstand tot elkaar houden. Op verschillende plekken staan handalcoholpompjes en hangen er informatieposters.