Volledig scherm
PREMIUM
Staatssecretaris Mona Keijzer bekijkt de supermarkt van Adriaan Verheul (links) in Benthuizen. Ze werd getipt door SGP-Tweede Kamerlid Kees van der Staaij (rechts) © Morvenna Goudkade

Staatssecretaris Mona Keijzer op bezoek bij ‘sociale’ supermarkt: ‘Inspirerend en mooi om te zien’

Boodschappen doen? Ja, maar in de supermarkt van Adriaan Verheul (37) in Benthuizen gebeurt nog veel meer. Staatssecretaris Mona Keijzer kwam het met eigen ogen bekijken.

De bezoekers van PLUS Verheul aan het Prins Willem Alexanderplein, kijken verbaasd op van de drukte in hun supermarkt. ,,Is er een feestje?” informeert een klant. Een beetje wel, want er komt niet elke dag een staatssecretaris over de vloer. Adriaan Verheul vindt het een beetje spannend, maar wel superleuk.

Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken, blijkt getipt door Benthuizenaar Kees van der Staaij. ,,Ik doe hier zelf ook boodschappen’’, vertelt Van der Staaij, partijleider van de SGP en lid van de Tweede Kamer. Tijdens de barbecue voorafgaand aan het zomerreces, kwam hij met Keijzer in gesprek over de supermarkt, vertelt hij. ,,Ik legde uit dat deze winkel ook veel maatschappelijke activiteiten ontplooit en heel belangrijk is voor ons dorp. Dan gaan we daar een keer heen, riep ze spontaan.”

De staatssecretaris beaamt dat ze nieuwsgierig werd door het verhaal van Van der Staaij. ,,Deze supermarkt is een voorbeeld van innovatief ondernemerschap, dat spreekt me heel erg aan.”