Volledig scherm
Ter illustratie. © Stint

Stint stond in mei zeker een minuut stil op spoorovergang Bodegraven

Een Stint van kinderopvang Junis heeft in mei zeker een minuut stilgestaan op een spoorwegovergang in Bodegraven. Het sleuteltje was niet goed gestoken in de elektrische kar, waar geen kinderen in zaten.

Een medewerkster van Junis reed met de Stint over een spoorwegovergang, toen de elektrische kar begon te haperen. Al was er van een mankement geen sprake. ,,Het sleuteltje zat er niet goed in”, zegt directrice Marie-Louise van Mourik. De stint stond zeker een minuut stil op het spoor. Een ouder die achter de medewerkster reed heeft haar geholpen met doorrollen, tot de stint over de spoorweg heen was. De medewerker was op weg om kinderen op te halen. Er zaten geen kinderen in de kar. 

Junis, dat vestigingen in Bodegraven en Alphen heeft, meldde dinsdag dat de spoorwegovergangen voorlopig worden gemeden. Dat doet het bedrijf in afwachting van het onderzoek naar de vraag of elektromagnetische straling bij de spoorweg van invloed is op de werking van de Stint. ,,Uit voorzorg worden alternatieve oplossingen bedacht. Denk aan kinderen lopend vervoeren of andere routes”, staat te lezen in een brief aan ouders.