Volledig scherm
Zwembad De Hoorn © Martin Sharrott

Storing in de installatie oorzaak te hoog chloorgehalte in De Hoorn

Een storing in de installatie die de chloordosering regelt, heeft er vrijdagavond voor gezorgd dat het chloorgehalte in het recreatiebad van zwembad de Hoorn in Alphen te hoog was. Enkele bezoekers werden onwel, waarop De Hoorn besloot het bad te ontruimen.

Een grote groep bezoekers moest hoesten en overgeven. Ook kregen zij last van prikkende ogen en van hun luchtwegen. Medewerkers van De Hoorn brachten een deel van de circa zeventig bezoekers naar buiten in de frisse lucht. Een bezoeker moest voor controle naar het ziekenhuis. Twee personen gingen zelfstandig naar de huisartsenpost nadat zij zich later op de avond thuis niet lekker voelden.

De Hoorn besloot het recreatiebad te sluiten toen duidelijk werd dat het water te veel chloor bevatte. Een deel van de zwemmers ging vrijdag verder in het wedstrijdbad. Gisteren waren alle baden weer open. ,,Alles is onderzocht door een externe partij”, zegt directeur Remco Pielstroom. ,,De Omgevingsdienst heeft daarnaast alle waardes bekeken. Het bad is vrijgegeven toen bleek dat de waterkwaliteit weer goed was.”

Kritiek

Personeel van het zwembad sloeg niet direct alarm. Dat kwam het zwembad online op kritiek te staan van enkele ouders. ,,Een kindje dat tegen 18.00 uur begon te hoesten was al grieperig, dus we hebben niet meteen actie ondernomen. Dat hebben we wel gedaan toen een uur later weer iemand niet lekker werd.” Pielstroom wil contact opnemen met de zwemmers die ziek werden. ,,Maar wij hebben geen gegevens van hen. Er was een kinderfeestje, dus wellicht dat we er op die manier achter komen.”

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.